Consultanta HACCP – Sistem de Management pentru Siguranţa Alimentului
HACCP – ISO 22000 este un standard internaţional ce se referă la siguranţa în alimentaţie şi acoperă multe tipuri de organizaţii, de la producători până la restaurante.
Este un sistem de management al siguranţei alimentare, prin care este abordată analiza şi controlul biologic, chimic, precum şi pericolele fizice din materii prime de producţie, achiziţii publice şi de manipulare, de producţie, distribuţie şi consum a produsului finit.
Acest standard este o combinaţie de elemente cheie pentru industria alimentaţiei, printre care:
- Comunicare interactivă
- Sistem de management
- Controlul riscurilor din alimentaţie prin programe şi planuri HACCP
- Îmbunatăţirea şi dezvoltarea sistemului de siguranţă în alimentaţie
Certificare HACCP – ISO 22000 – Relevanţă:
ISO 22000 este un standard internaţional potrivit oricărei afaceri din sfera alimentaţiei, precum şi din domenii adiacente cum ar fi producătorii de echipamente, ambalaje, detergenţi, aditivi.
Certificare HACCP – ISO 22000 – Beneficii:
- Aplicabilitate largă asupra tuturor organizaţiilor ce operează în sistemul alimentar
- Este un standard cu adevărat global
- Oferă un mare potenţial pentru armonizarea cu standardele naţionale
- Acoperă majoritatea cerinţelor internaţionale pentru siguranţa alimentelor
- Este în conformitate cu principiile Codex HACCP
- Face posibilă comunicarea internaţională a conceptelor HACCP
- Conţine cerinţe clare ce constituie garanţii faţă de părţi terţe
- Face posibilă informarea asupra riscurilor
- Optimizarea resurselor
- Îmbunătăţirea nu doar a produselor, ci a întregului sistem
- Analiza riscurilor şi a măsurilor de control
- Planificare mai eficientă şi costuri post-producţie scăzute
- Documentaţie îmbunătăţită
- Comunicare dinamică între parteneri