Consultanta ISO 9001

Consultanta ISO 9001 – Sistem de Management al Calitatii

Consultanta ISO 9001Organizaţia Internaţională de Standardizare defineşte mai multe tipuri de Standarde.
ISO 9001 reprezintă o serie de documente ce exprimă cerinţele Standardului Sistemului de Calitate a Managementului. Standardul ISO 9001 conţine cerinţele propriu-zise pe care o organizaţie trebuie sa le îndeplinească pentru a fi certificată.

ISO 9001:2008 este versiunea curentă a Standardului, fiind modificată în anul 2008. Printre versiunile mai vechi sunt cuprinse şi ISO 9002 şi ISO 9003 dar acestea nu se mai utilizează. În prezent, companiile sunt certificate doar ISO 9001.

 

De ce au companiile nevoie de certificare ISO 9001

Presiunile pieţei
Multe organizaţii decid să obţină certificatul ISO 9001 deoarece acesta reprezintă o garanţie a calitatii sistemului de management pentru potenţialii clienţi. O companie care are un sistem de calitate a managementului (Quality Management System – QMS) certificat poate îndeplini cerinţele clienţilor mai bine decât o companie fără această acreditare. De asemenea, multe organizaţii cer ca toţi colaboratorii lor să posede certificatul ISO 9001.

Eficienţa în cadrul companiei şi beneficii în producție
Unele organizaţii urmăresc implementarea ISO 9001 deoarece a fost dovedit de-a lungul timpului că acesta determină o îmbunătăţire a performanţelor şi a eficienţei, precum şi creşterea profitului.

 

La ce vă puteţi aştepta în schimbul unei investiţii într-o certificare ISO 9001 de calitate a managementului (QMS)

Feedback-ul primit de la companiile ce au obţinut acest certificat dovedeşte beneficiile eforturilor depuse.
Datorită responsabilităţilor exprimate în Standardul ISO 9001:2008, calitatea managementului creşte considerabil.
Eficientizarea management-ului începe cu stabilirea unor politici ale calităţii şi unor ţeluri şi obiective specifice. Pasul doi reprezintă o informare cu datele QMS şi este urmat de atingerea obiectivelor pentru creşterea calităţii şi stabilirea unora noi, astfel fiind garantată continuarea îmbunătăţirilor.
Optimizarea productivităţii îşi are originea în evaluarea iniţială, în creşterea eficienţei proceselor din cadrul organizaţiei şi în informarea şi instruirea angajaţilor. Îmbunătăţirea documentaţiei şi a controlului operaţiunilor determină consecvenţă în performanţă, mai puţine eşecuri şi mai puţină muncă depusă pentru remedierea erorilor.
Ţelurile şi obiectivele din program se referă şi la nevoile şi aşteptările clientului, determinând o mai bună satisfacere a acestora. Mai mult, feedback-ul de la clienţi este analizat cu regularitate pentru a cunoaşte cât mai bine cerinţele acestora şi eventualele modificări comportamentale. Pe baza acestor informaţii, obiectivele se pot schimba, compania devenind astfel mai sensibilă la nevoile clienţilor. În acest fel, eforturile companiei se trasformă din operaţii specifice fiecărui departament într-un proces bine conturat, în conformitate cu cerinţele pieţei, rezultatul imediat fiind creşterea profitului.
Într-un studiu realizat de UCLA (University of California) rezultatele arată că: „Organizaţiile ce au obţinut certificate ISO 9001:2008 au avut parte de o creştere importantă din punct de vedere financiar, faţă de organizaţiile ce nu au acest standard.”
Acţionaţi cu încredere şi entuziasm, deoarece implementarea standardului ISO 9001:2008 va aduce cu sine îmbunătăţiri organizaţiei dumneavoastră, fiind o investiţie sigură pentru succesul companiei.

Certificare ISO 9001 – beneficii:

 • Proceduri bine definite îmbunătăţesc productivitatea
 • Calitatea este măsurată în mod regulat
 • Procedurile determină acţiuni de remediere a eventualelor probleme
 • Rata eşecurilor scade
 • Problemele sunt identificate timpuriu şi pot fi rezolvate cu costuri mai mici
 • Procedurile specifice identifică practici curente care sunt inutile sau ineficiente
 • Acţiunile înscrise în documentaţie sunt uşor de îndeplinit şi de angajatii noi
 • Procentul de piaţă deţinut rămane acelaşi sau creşte maximizând vânzările sau profitul

Certificare ISO 9001 – Principalele motive:

 • Creşterea eficienţei în cadrul companiei
 • Scăderea costurilor de producţie ca urmare a scăderii numărului de produse ce nu corespund şi a greşelilor
 • Acces la noi pieţe
 • Companiile care au standardul ISO 9001 implementat sunt favorizate în piaţă
 • Multe organizaţii cer ca orice colaborator să posede obligatoriu un certificat ISO 9001:2008


Director Web Site-ul apare in Directorul Kappa